Wijzigingen doorgeven voor de financiering van je studie

Als je gaat verhuizen is het van belang dat je zo snel mogelijk je nieuwe adres doorgeeft aan DUO. Als je het te laat doorgeeft kan dit er voor zorgen dat je studiefinanciering misloopt. Je moet je binnen vijf dagen na je verhuizing bij de gemeente inschrijven op je nieuwe adres. DUO controleert maandelijks bij de gemeente of ingeschreven staat op het adres dat je bij DUO hebt doorgegeven.

Als je langer doorgaat met je studie dan dat de einddatum is die bij DUO geregistreerd staat dan moet je dit op tijd doorgeven aan DUO.

Als je begint met een nieuwe opleiding moet je dit ook op tijd doorgeven. Dit moet uiterlijk op de startdatum doorgegeven zijn. Als je dezelfde opleiding wil gaan volgen op een andere school dan wordt dit ook gezien als een nieuwe opleiding. Als je dus op 1 september begint met een nieuwe opleiding moet je dit uiterlijk 1 september hebben doorgegeven aan DUO. Anders krijg je pas een maand later studiefinanciering. Als je een opleiding heb gevolgd op niveau 3 of 4 en ga je daarna een opleiding volgen aan het HBO, dan krijg je opnieuw vier jaar prestatiebeurs.

Als je een lening wil aanvragen of als je de hoogte ervan wil aanpassen moet je dit uiterlijk de eerste van de maand doorgeven bij DUO.

Als je studiefinanciering op een ander rekeningnummer gestort moet worden moet je dit ook zo snel mogelijk doorgeven. Nadat de wijziging verwerkt is bij DUO wordt het nieuwe nummer gecontroleerd. Nadat het gecontroleerd is krijg je de studiefinanciering op je nieuwe rekeningnummer.

Als je gebruik maakt van een toeslag en wil je dat wijzigen moet je gebruik maken van het formulier éénouder- en partnertoeslag. Dat formulier kan ook gebruikt worden als je éénoudertoeslag hebt en je wilt doorgeven dat je een partner hebt of als je partnertoeslag verkrijgt en je geen partner meer hebt of een andere partner.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *