Wijzigingen doorgeven bij DUO

Je moet je wijzigingen bij DUO doorgeven als:

 • Je verhuisd bent
 • Andere einddatum van dezelfde studie
 • Nieuwe opleiding of nieuwe onderwijsinstelling
 • Lening aanvragen of wijzigen
 • Collegegeldkrediet aanvragen of wijzigen
 • Nieuw rekeningnummer
 • Éénouder- of partnertoeslag

Als je gaat verhuizen moet je zo snel mogelijk je nieuwe adres doorgeven aan DUO. Studenten die uitwonend zijn krijgen meer studiefinanciering. Als je het te laat doorgeeft kan dat betekenen dat je studiefinanciering misloopt. Je moet je binnen vijf dagen na je verhuizing bij de gemeente inschrijven op je nieuwe adres. DUO controleert maandelijks of je daar staat ingeschreven op het adres dat je ook aan hun hebt doorgegeven.

Als er bij DUO een einddatum van je studie staat geregistreerd, maar je uiteindelijk toch langer door gaat met dezelfde studie aan dezelfde school of universiteit dan moet je op tijd de nieuwe einddatum aan DUO doorgeven.

Als je begint met een nieuwe opleiding moet je dat uiterlijk op de startdatum aan DUO doorgeven. Als je dezelfde opleiding aan een andere school gaat doen, wordt dat ook gezien als een nieuwe opleiding.

Als je een lening wilt aanvragen of je wilt de hoogte van je lening aanpassen, moet je dit uiterlijk de eerste van de maand doorgeven aan DUO.

Als je collegegeldkrediet wilt aanvragen of als je de hoogte ervan wilt aanpassen moet je dit ook uiterlijk de eerste van de maand doorgeven aan DUO.

Als DUO je studiefinanciering op een ander rekeningnummer moet storten, moet je dit op tijd doorgeven. Voordat ze je studiefinanciering gaan uitbetalen op je nieuwe nummer wordt de wijziging eerst gecontroleerd. Dit kan een paar dagen duren. Als je iemand wilt machtigen om jouw studiefinanciering te ontvangen moet je gebruik maken van het formulier ‘machtiging rekeningnummer’.

Als je gebruikt maakt van een toeslag en je dat wilt wijzigen moet je gebruik maken van het formulier ‘éénouder- en partnertoeslag’. Je kan dit formulier ook gebruiken als je éénoudertoeslag hebt en je wilt doorgeven dat je een partner hebt. Of als je partnertoeslag verkrijgt en je geen partner meer hebt of een andere.

1 antwoord
 1. Travy
  Travy zegt:

  Hoi ik wil graag mijn situatie partner wijzigen. Maar het lukt niet inlog via duo. Ik Heb ook mail gestuurd Maar ik krijg geen terug reactie. Wat kan ik nog meer doen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *