Stopzetten van je studiefinanciering

Je moet je studiefinanciering stopzetten voor de volgende redenen:

  • Als je stopt met je studie
  • Als je teveel bijverdient
  • Als je je rechten op een later tijdstip wilt gebruiken

Je studentenreisproduct moet je ook stopzetten als je je studiefinanciering stopt. Dit moet uiterlijk gebeuren op de vijfde werkdag van de eerste maand, nadat je geen recht meer hebt op studiefinanciering.

Als je stopt met je opleiding moet je de datum waarop je wordt uitgeschreven doorgeven aan DUO. Zij zetten dan je studiefinanciering stop. Je blijft recht houden op studiefinanciering tot en met de maand waarin de school je uitschrijft.

Als je je diploma behaald hebt, heb je recht op studiefinanciering tot en met de maand waarin de examencommissie beslist en bekendmaakt dat je geslaagd bent. Op die datum moet je school jou ook uitschrijven. Dat kan dus wel een andere dag zijn dan de dag waarop je je diploma krijgt of de dag dat jij voor het eerst hoort dat je geslaagd bent.

Soms kan je ook een gedeelte van het betaalde lesgeld terugkrijgen. Je verzoek om teruggave van het lesgeld moet dan voor het einde van het schooljaar bij DUO ingediend zijn. Dit verzoek moet uiterlijk binnen zijn op 31 juli.

Als je op de eerste van de maand wordt uitgeschreven, heb je over heel de maand geen recht meer op studiefinanciering en ook niet op het studentenreisproduct.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *