Collegegeldkrediet

Je kan naast een gewone lening ook een lening aanvragen om je collegegeld mee te betalen. Dit wordt ook wel een ‘collegegeldkrediet’ genoemd dit is onderdeel van je studiefinanciering. Je collegegeldkrediet wordt dan samen met je studiefinanciering uitbetaald. Over het collegegeldkrediet moet je wel rente over betalen. Het collegegeldkrediet betaal je aan je onderwijsinstelling en niet aan DUO. Sinds kort zijn er ook speciale kredietkaarten voor studenten die helpen bij het verantwoordelijk omspringen met geld.

Hoeveel collegegeldkrediet je krijgt hangt af van het soort collegegeld dat je moet betalen. Als je wettelijk collegegeld moet betalen kan je per jaar maximaal €1906 lenen in het studiejaar 2014-2015. Als je ook instellingscollegegeld moet betalen kan je in elk geval €1906 per jaar lenen in het studiejaar 2014-2015. Als het instellingscollegegeld hoger is dan het wettelijk collegegeld kan je meer lenen.

Je kan nooit meer lenen dan je aan collegegeld moet betalen. Het instellingscollegegeld geldt dat je maximaal vijf keer het bedrag aan wettelijk collegegeld kunt opvragen.

Als je voor het eerst studiefinanciering aanvraagt kan je direct aangeven of je collegegeldkrediet wilt. Dit kan je ook later in je studie aanvragen. Je kan het dan niet met terugwerkende kracht aanvragen.

Het collegegeldkrediet is een lening dus je moet na je studie het geleende bedrag terugbetalen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *