Aanvragen studiefinanciering MBO

Heb je inmiddels de voordelen van een studiefinanciering ontdekt? Dan is het tijd om er zelf een aan te vragen, als je natuurlijk naar het de hoge school gaat of 18 jaar bent geworden!

Voor je een studiefinanciering voor je MBO opleiding gaat aanvragen..

Probeer voor dat je een financiering voor je studie aanvraagt, al een jongerenrekening c.q. studentenrekening te openen bij je favoriete bank. Als je dit gedaan hebt, ben je direct in het bezit van een rekeningnummer waar je studiefinanciering op kan worden gestort!

Een MBO studiefinanciering aanvragen

Als je studiefinanciering voor het MBO wil aanvragen moet je inloggen op de site van de IB-Groep. Hiervoor het je een DigiD code nodig.

Vraag je MBO financiering op tijd aan

Er wordt geadviseerd om de studiefinanciering drie maanden voordat je er recht op hebt aan te vragen, zodat je studentenreisproduct op tijd klaargezet kan worden en je eventueel een aanvullende beurs kan berekenen.

Waaruit bestaat een MBO studiefinanciering?

Je studiefinanciering bestaat altijd uit een basisbeurs en een studentenreisproduct. Daarnaast krijg je een aanvullende beurs als je ouders niet genoeg kunnen meebetalen aan je studie. Ook kun je een rentedragende lening aanvragen. Je kan ook partnertoeslag aanvragen als je een of meer kinderen en een partner hebt. Heb je een of meer kinderen en geen partner dan kan je éénoudertoeslag aanvragen.

Als je studie financiering aanvraagt, moet je de inschrijfdatum bij de school als begindatum van je studie invullen. Dit is meestal 1 augustus, maar kan uiteraard variëren. Let bij het aanvragen van je studiefinanciering er wel op dat je een financiering aanvraagt voor je MBO studie. De subsidies die de overheid geeft variëren namelijk tussen MBO, HBO en Universitaire opleidingen, aangezien de ene opleiding duurder is dan de andere. Je wilt natuurlijk niet te veel studiefinanciering ontvangen, aangezien je deze dan met terugwerkende kracht moet betalen aan de overheid, terwijl je misschien het geld al lang hebt uitgegeven!

We hopen je met dit artikel wat te hebben bijgebracht over de subsidies die de overheid jou kan geven. Succes met het aanvragen van je MBO studiefinanciering!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *